KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ

Nisan Yağmurlarının Bereketi Neler ?

NEVŞEHİR 18.04.2016 - 23:27, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nisan Yağmurlarının Bereketi Neler ?

Nevşehir’de hakkında halk arasında pek çok şey söylenen Nisan Yağmuru’nu uzmanlar da öneriyor.
Nevşehir’de hakkında halk arasında pek çok şey söylenen Nisan Yağmuru’nu uzmanlar da öneriyor.     Miladi 14 Nisan ile 14 Mayıs arasında olduğu belirtilen Nisan Yağmuru, midyenin ağzına düşerse inci, yılanın ağzına düşerse zehir olurmuş. Nisan yağmuru zahmetlere rahmet, dertlere deva, hastalara şifa olan Nisan Yağmuru…     Eski tarihlerden bu yana Nisan yağmuru biriktirme geleneği azalsa da, özellikle Konya’nın kırsal bölgelerinde çeşitli şekillerde yaşatılmaya devam ediyor.   PEKİ SÖYLENENLER HURAFEMİ YOKSA GERÇEKMİ ?     Peki Nisan yağmurunun şifasına inananlar yağmur yağarken leğen ve geniş ağızlı kapları açık alana bırakarak içine yağmur suyu dolmasını sağlıyorlar. Bu kaplarda biriken sular daha sonra bidonlara aktarılarak, çeşitli şekillerde kullanılıyor. Saçları uzamayanlar saçlarını bu suyla yıkarken temiz kapta toplanan sular hastalıktan arınma düşüncesiyle içiliyor.   İslamiyet’e Göre Nisan Yağmuru Rivayete göre; Enes (r.a.) anlatıyor: “Rasulullah (s.a.v) ile birlikteyken yağmur yağmıştı. Hemen başını açtı ve “Yağmur rabbimin yeni yarattığı ve indirdiği rahmettir” dedi. (Müslim 2/615, Ebu Davut 5/3309)  
Nevşehir’de hakkında halk arasında pek çok şey söylenen Nisan Yağmuru’nu uzmanlar da öneriyor.

Nevşehir’de hakkında halk arasında pek çok şey söylenen Nisan Yağmuru’nu uzmanlar da öneriyor.

 

 

Miladi 14 Nisan ile 14 Mayıs arasında olduğu belirtilen Nisan Yağmuru, midyenin ağzına düşerse inci, yılanın ağzına düşerse zehir olurmuş. Nisan yağmuru zahmetlere rahmet, dertlere deva, hastalara şifa olan Nisan Yağmuru…

 

 

Eski tarihlerden bu yana Nisan yağmuru biriktirme geleneği azalsa da, özellikle Konya’nın kırsal bölgelerinde çeşitli şekillerde yaşatılmaya devam ediyor.

 

PEKİ SÖYLENENLER HURAFEMİ YOKSA GERÇEKMİ ?

 

 

Peki Nisan yağmurunun şifasına inananlar yağmur yağarken leğen ve geniş ağızlı kapları açık alana bırakarak içine yağmur suyu dolmasını sağlıyorlar. Bu kaplarda biriken sular daha sonra bidonlara aktarılarak, çeşitli şekillerde kullanılıyor. Saçları uzamayanlar saçlarını bu suyla yıkarken temiz kapta toplanan sular hastalıktan arınma düşüncesiyle içiliyor.

 

İslamiyet’e Göre Nisan Yağmuru

Rivayete göre; Enes (r.a.) anlatıyor: “Rasulullah (s.a.v) ile birlikteyken yağmur yağmıştı. Hemen başını açtı ve “Yağmur rabbimin yeni yarattığı ve indirdiği rahmettir” dedi. (Müslim 2/615, Ebu Davut 5/3309)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.