İçmeden Sarhoş Olacaklar
İçmeden Sarhoş Olacaklar
Kredi Yurtlar Kurumu, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi yerleşkesi alanı içerisine başlatmış olduğu erkek öğrenci yurdu inşaatı, Rakı fabrikası ile sinir komsusu olması sebebiyle yurtta kalacak öğrenciler, rakı fabrikasının çevreye vermiş olduğu anason kokusu sebebiyle içmeden sarhoş olacaklar.
Gençlerimizi alkol ve kotu alışkanlıklardan uzak tutmak için yeri geldiğinde panel düzenleyen üniversite, yer secimi yaparken hiç bu konuyu dikkate almadı mı acaba sormak gerekir. Rakı fabrikasını çevreye yaymış olduğu koku, 2000 mahallesinin neredeyse tümünü kaplarken, üniversite içerisinde çalışanlar, öğretim elemanları ve öğrenciler, bu kokudan yıllardır mağdur olurken, bile bile rakı fabrikasının duvarının dibine yurt yapmak ve yer secimi yapmak acaba kimin akliydi.
Olan olmuş inşaat bitmek üzere peki suç rakı fabrikasını oraya yapanda mı, yoksa fabrikaya komsu olarak yurt yapan zihniyette mi, sanırız buna kredi yurtlar kurumu, üniversite rektörlüğü ve gazetemizi göndereceğimiz başbakanlık cevap verecektir.
Bu koku altında gece yatağına dinlenmek üzere uzanan gençler bu anason kokusu altında nasıl ders çalışıp uyuyacaktır bilemiyoruz. Rakı fabrikası yıllar önce o mevkie yapılmış ve çevreye yaydığı koku bellidir, üniversite içerisinde ve dışında kendilerine tahsis edilmiş binlerce metre kare alan varken rakı fabrikasına sinir olan yerde erkek öğrenci yurdu yapmak ne derece sağlıklı ve mantıklıdır.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.