Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kapadokya’da balon kalkış alanları güvenlik toplantısı yapıldı

GÜNCEL 23.05.2024 - 15:09, Güncelleme: 23.05.2024 - 15:09
 

Kapadokya’da balon kalkış alanları güvenlik toplantısı yapıldı

Nevşehir Valiliği konferans salonunda Kapadokya’da balon uçuşlarının güvenliği ve turizmdeki artışı görüşüldü.
  Kapadokya’da balon uçuşlarının daha güvenli yapılabilmesi için Nevşehir Valiliği konferans salonunda balon kalkış alanları güvenlik toplantısı yapıldı. Düzenlenen toplantıya Nevşehir Valisi Ali Fidan, Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Yakın ve sektör temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Nevşehir Valisi Ali Fidan, "1 Mayıs 2023'ten Nisan ayı sonuna kadar 2 milyon 152 bin 526 turist ağırladık. 249 farklı ülkeden ve bölgeden misafir ağırlamışız. Bu da gösteriyor ki Kapadokya, dünyanın her noktasından misafir ağırlıyor ve bizim misafir ağırlamamız dönemsel olarak artış gösterse de yılın 12 ayına yayılan kültür ve inanç turizmi niteliğinde. 2023 yılı tüm zamanların en yüksek rakamıydı. 4 milyon 826 bin rakamına ulaşmıştık. 2024 yılının ilk 4 ayına baktığımızda da en yüksek rakamlar üzerinden yaklaşık yüzde 25 artış var, müze ve ören yerleri giriş sayılarında” dedi. Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek ise kurum olarak havacılıktaki en temel iki kavram olan emniyet ve güvenlik konusunda faaliyetler yürütüp denetleme yaptıklarını söyledi. Özellikle hava araçları ve hava operasyonlarında bu iki unsurun ayrılmaz bütün olduğunu ifade eden Yüksek,  "Sıcak hava balonu faaliyetleri açısından ülkemiz dünyada bir lider. Hem ticari olarak hem kapasite olarak, hem eylem olarak rakamlarla dünyada bir lider. Dolayısıyla her şeyin bir ilkini yapmak bu ülkeye nasip oluyor. Bu ülke de bunun liderliğini yürütmüş oluyor. Dolayısıyla bu olgunlaşma sürecinde edindiğimiz bilgi birikimleri aslında dünyaya da bir örnek, bir model olacak. Özellikle ilgi olarak, popülarite olarak dünyadaki etkisinin çok fazla olması buranın da bir anlamda hedef olmasını da beraberinde getiriyor. Dolayısıyla burada hadiseler olmadan tedbirlerin alınması çok kıymetli. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, operasyon noktasında belli bir olgunluğa ulaştı. Bunu tabi sektörümüzün temsilcilerinin geri beslemeleriyle yapıyoruz. Şu an bile geliştirdiğimiz mevzuatlar, kurallar, denetleme yaklaşımları, pilot lisansları, uçuşa elverişlilik anlamındaki yaklaşımlar birçok ülke tarafından talep edilir hale geldi” diye konuştu.  
Nevşehir Valiliği konferans salonunda Kapadokya’da balon uçuşlarının güvenliği ve turizmdeki artışı görüşüldü.

 

Kapadokya’da balon uçuşlarının daha güvenli yapılabilmesi için Nevşehir Valiliği konferans salonunda balon kalkış alanları güvenlik toplantısı yapıldı. Düzenlenen toplantıya Nevşehir Valisi Ali Fidan, Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Yakın ve sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Nevşehir Valisi Ali Fidan, "1 Mayıs 2023'ten Nisan ayı sonuna kadar 2 milyon 152 bin 526 turist ağırladık. 249 farklı ülkeden ve bölgeden misafir ağırlamışız. Bu da gösteriyor ki Kapadokya, dünyanın her noktasından misafir ağırlıyor ve bizim misafir ağırlamamız dönemsel olarak artış gösterse de yılın 12 ayına yayılan kültür ve inanç turizmi niteliğinde. 2023 yılı tüm zamanların en yüksek rakamıydı. 4 milyon 826 bin rakamına ulaşmıştık. 2024 yılının ilk 4 ayına baktığımızda da en yüksek rakamlar üzerinden yaklaşık yüzde 25 artış var, müze ve ören yerleri giriş sayılarında” dedi.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek ise kurum olarak havacılıktaki en temel iki kavram olan emniyet ve güvenlik konusunda faaliyetler yürütüp denetleme yaptıklarını söyledi.

Özellikle hava araçları ve hava operasyonlarında bu iki unsurun ayrılmaz bütün olduğunu ifade eden Yüksek,  "Sıcak hava balonu faaliyetleri açısından ülkemiz dünyada bir lider. Hem ticari olarak hem kapasite olarak, hem eylem olarak rakamlarla dünyada bir lider. Dolayısıyla her şeyin bir ilkini yapmak bu ülkeye nasip oluyor. Bu ülke de bunun liderliğini yürütmüş oluyor. Dolayısıyla bu olgunlaşma sürecinde edindiğimiz bilgi birikimleri aslında dünyaya da bir örnek, bir model olacak. Özellikle ilgi olarak, popülarite olarak dünyadaki etkisinin çok fazla olması buranın da bir anlamda hedef olmasını da beraberinde getiriyor. Dolayısıyla burada hadiseler olmadan tedbirlerin alınması çok kıymetli. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, operasyon noktasında belli bir olgunluğa ulaştı. Bunu tabi sektörümüzün temsilcilerinin geri beslemeleriyle yapıyoruz. Şu an bile geliştirdiğimiz mevzuatlar, kurallar, denetleme yaklaşımları, pilot lisansları, uçuşa elverişlilik anlamındaki yaklaşımlar birçok ülke tarafından talep edilir hale geldi” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.