Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kardelen Koleji’nden 2024 LGS değerlendirmesi yapıldı

EĞİTİM 03.06.2024 - 17:29, Güncelleme: 03.06.2024 - 17:29
 

Kardelen Koleji’nden 2024 LGS değerlendirmesi yapıldı

Kardelen Eğitim Kurumları branş zümreleri 2024 yılı LGS sınavının öz analiz ve değerlendirmesini yaparak, kurum tarafından ilk kontrollere göre sayısal veriler Nevşehir kamuoyu ile paylaşıldı.
  Türkçe Zümre Başkanı Yeliz Özer 2024 LGS Türkçe testi ayırt ediciliği yüksek sorulardan oluşmaktadır. Sınavda öğrencilerin zorlandığı gözlemlenmiştir. Okuduğunu anlama ve yorumlamaya dayalı sorular ağırlıktadır. Bu durum, kitap okuma alışkanlığının önemini göstermektedir. Anlam sorularının yanı sıra görsel ve grafik yorumlama ile ilgili sorular da öğrencilerin dikkatini ölçmeye yönelikti. Sözel mantık sorusunun olmadığı sınavda dil bilgisi becerilerini ölçmeye yönelik beş sorunun sorulduğu görülmüştür. İnkılap Tarihi Zümre Başkanı Aslı Kurtdoğan 2024 LGS T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Dersi soruları, bilgilerden çıkarım yapılabilecek, okuma-anlama, yorumlama becerilerini ölçme niteliğindedir. İki soruda doğrudan bilgileri yoklayan, diğer yıllardan farklı olarak birkaç soruda ayırt ediciliği güçlü sorulardan oluşturulmuştur. Sınav MEB ortak sınav diline uygun, cevaplar tartışmasız ve nettir. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Zümre Başkanı Esra Deniz 2024 LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularının MEB kazanımlarına uygun olduğu görülmüştür. Sorular açık ve anlaşılır şekilde hazırlanmıştır. Her üniteden gerek bilgi gerek yorumlama soruları bulunmaktadır. Bu yıl paragraf formunda sorulara daha az yer verilmiştir ancak çeldiriciler ustalıkla yerleştirildiği için azami dikkat isteyen ve zaman konusunda sıkıntı oluşturabilecek sorulardan oluşmuştur. Ayrıca sınavda Türkçe Dersi sorularının gerek zaman kullanımı açısından gerekse zorluk düzeyi nedeniyle öğrencilerin din kültürü ve ahlak bilgisi sorularına yeterli zamanı ayıramaması ve oluşan kaygı düzeyi ile din kültürü ve ahlak bilgisi sorularının çözümünü zorlaştırdığı kanaatindeyim. İngilizce Zümre Başkanı Meryem Ekici 2024 LGS İngilizce Dersi sorularının MEB kazanımlarına uygun olduğu görülmüştür. Fakat yayınlanan örnek sorularla arasında farklar vardır. Sorular kolay gibi görünse de ünite kelimelerini bilmeyen ve konuya dair bilgisi sınırlı olan öğrencilerin soruların tamamına doğru cevabı vermesi mümkün değildir. Soru dağılımına bakıldığında son ünite dışında her üniteden soru sorulduğu görülmüştür. Sınav Kelime bilgisi, okuduğunu anlama ve analiz yapma becerilerini ölçen niteliktedir. Matematik Zümre Başkanı Fatih Cengiz 2024 LGS Matematik Dersi sorularının zor olmadığı fakat dikkat gerektiren soruların ağırlıkta olduğu gözlemlenmiştir. 20 sorunun 7’si herkesin yapabileceği düzeyde, 6’sı orta düzeyde, 4’ü zor ve son olarak 3 tanesi ise belirleyici düzeydedir. Fen Bilimleri Zümre Başkanı Gamze Özkan 2024 LGS Fen Bilimleri Dersi sorularında bilgiyi yorumlama, okuduğunu anlama, deneyi analiz etme ve çıkarım yapma ön planda tutulmuştur. Öncüllü sorular ağırlıkta olup, MEB müfredatına ve kazanımlarına uygun sorular sorulmuştur. 4 sorunun belirleyici ve seçici düzeyde, diğer soruların ise kolay ve orta düzeyde olduğu gözlemlenmiştir.  
Kardelen Eğitim Kurumları branş zümreleri 2024 yılı LGS sınavının öz analiz ve değerlendirmesini yaparak, kurum tarafından ilk kontrollere göre sayısal veriler Nevşehir kamuoyu ile paylaşıldı.

 

Türkçe Zümre Başkanı Yeliz Özer

2024 LGS Türkçe testi ayırt ediciliği yüksek sorulardan oluşmaktadır. Sınavda öğrencilerin zorlandığı gözlemlenmiştir. Okuduğunu anlama ve yorumlamaya dayalı sorular ağırlıktadır. Bu durum, kitap okuma alışkanlığının önemini göstermektedir. Anlam sorularının yanı sıra görsel ve grafik yorumlama ile ilgili sorular da öğrencilerin dikkatini ölçmeye yönelikti. Sözel mantık sorusunun olmadığı sınavda dil bilgisi becerilerini ölçmeye yönelik beş sorunun sorulduğu görülmüştür.

İnkılap Tarihi Zümre Başkanı Aslı Kurtdoğan

2024 LGS T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Dersi soruları, bilgilerden çıkarım yapılabilecek, okuma-anlama, yorumlama becerilerini ölçme niteliğindedir. İki soruda doğrudan bilgileri yoklayan, diğer yıllardan farklı olarak birkaç soruda ayırt ediciliği güçlü sorulardan oluşturulmuştur.

Sınav MEB ortak sınav diline uygun, cevaplar tartışmasız ve nettir.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Zümre Başkanı Esra Deniz

2024 LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularının MEB kazanımlarına uygun olduğu görülmüştür.

Sorular açık ve anlaşılır şekilde hazırlanmıştır. Her üniteden gerek bilgi gerek yorumlama soruları bulunmaktadır. Bu yıl paragraf formunda sorulara daha az yer verilmiştir ancak çeldiriciler ustalıkla yerleştirildiği için azami dikkat isteyen ve zaman konusunda sıkıntı oluşturabilecek sorulardan oluşmuştur.

Ayrıca sınavda Türkçe Dersi sorularının gerek zaman kullanımı açısından gerekse zorluk düzeyi nedeniyle öğrencilerin din kültürü ve ahlak bilgisi sorularına yeterli zamanı ayıramaması ve oluşan kaygı düzeyi ile din kültürü ve ahlak bilgisi sorularının çözümünü zorlaştırdığı kanaatindeyim.

İngilizce Zümre Başkanı Meryem Ekici

2024 LGS İngilizce Dersi sorularının MEB kazanımlarına uygun olduğu görülmüştür. Fakat yayınlanan örnek sorularla arasında farklar vardır. Sorular kolay gibi görünse de ünite kelimelerini bilmeyen ve konuya dair bilgisi sınırlı olan öğrencilerin soruların tamamına doğru cevabı vermesi mümkün değildir. Soru dağılımına bakıldığında son ünite dışında her üniteden soru sorulduğu görülmüştür. Sınav Kelime bilgisi, okuduğunu anlama ve analiz yapma becerilerini ölçen niteliktedir.

Matematik Zümre Başkanı Fatih Cengiz

2024 LGS Matematik Dersi sorularının zor olmadığı fakat dikkat gerektiren soruların ağırlıkta olduğu gözlemlenmiştir. 20 sorunun 7’si herkesin yapabileceği düzeyde, 6’sı orta düzeyde, 4’ü zor ve son olarak 3 tanesi ise belirleyici düzeydedir.

Fen Bilimleri Zümre Başkanı Gamze Özkan

2024 LGS Fen Bilimleri Dersi sorularında bilgiyi yorumlama, okuduğunu anlama, deneyi analiz etme ve çıkarım yapma ön planda tutulmuştur. Öncüllü sorular ağırlıkta olup, MEB müfredatına ve kazanımlarına uygun sorular sorulmuştur. 4 sorunun belirleyici ve seçici düzeyde, diğer soruların ise kolay ve orta düzeyde olduğu gözlemlenmiştir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.