KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ

Ölçü Aletlerinin Muayeneleri İçin Son Tarih 28 Şubat Olarak Açıklandı

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.01.2015 - 14:27, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Ölçü Aletlerinin Muayeneleri İçin Son Tarih 28 Şubat Olarak Açıklandı

Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 3516 sayılı "Ölçüler ve Ayar Kanunu" gereği her türlü ölçü ve ölçü aletlerinin muayene ve damgalama işlemlerinin, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Ölçüler ve Ayar Memurluğunca yapıldığı belirtildi.   Açıklamada, Ölçüler ve Ayar Kanunu hükümlerine göre, ölçü ve ölçü aletlerinin iki yılda bir muayene edilerek damgalanmasının zorunlu olduğunu anımsattı.    Kanuna göre ölçü aletlerinin, 2 yılda bir muayene ve damgalanmasının zorunlu olduğu bildirilen açıklamada, "Ölçü ve ölçü aletlerinin muayenelerine ilişkin işlemler 27.04.1994 tarihli ve 22000 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde İl Müdürlüğümüzce yürütülmektedir. Bundan dolayı, işletmeler iki yılda bir periyodik muayenesi yapılan, Lpg sayaçları, çekeri 2 bin kilogramdan fazla olan oto kantarları, hassas kütle tartılar, hassas teraziler, 5 kilogramdan büyük kütle ölçüleri, hububat muayene aletleri, demir yolu yük vagonları, akaryakıt ölçek ve sayaçları ile taksimetre cihazlarının muayeneleri için 01.01.2015 ile 28.02.2015 tarihleri arası mesai bitimine kadar Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Ölçüler ve Ayar Memurluğuna müracaat ederek muayene için gün almaları gerekmektedir" denildi.     Kapadokya İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Haberini üye olmayan sitelerin kullanması yasaktır
Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 3516 sayılı "Ölçüler ve Ayar Kanunu" gereği her türlü ölçü ve ölçü aletlerinin muayene ve damgalama işlemlerinin, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Ölçüler ve Ayar Memurluğunca yapıldığı belirtildi.
 
Açıklamada, Ölçüler ve Ayar Kanunu hükümlerine göre, ölçü ve ölçü aletlerinin iki yılda bir muayene edilerek damgalanmasının zorunlu olduğunu anımsattı. 
 
Kanuna göre ölçü aletlerinin, 2 yılda bir muayene ve damgalanmasının zorunlu olduğu bildirilen açıklamada, "Ölçü ve ölçü aletlerinin muayenelerine ilişkin işlemler 27.04.1994 tarihli ve 22000 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde İl Müdürlüğümüzce yürütülmektedir. Bundan dolayı, işletmeler iki yılda bir periyodik muayenesi yapılan, Lpg sayaçları, çekeri 2 bin kilogramdan fazla olan oto kantarları, hassas kütle tartılar, hassas teraziler, 5 kilogramdan büyük kütle ölçüleri, hububat muayene aletleri, demir yolu yük vagonları, akaryakıt ölçek ve sayaçları ile taksimetre cihazlarının muayeneleri için 01.01.2015 ile 28.02.2015 tarihleri arası mesai bitimine kadar Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Ölçüler ve Ayar Memurluğuna müracaat ederek muayene için gün almaları gerekmektedir" denildi.
 
 
Kapadokya İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Haberini üye olmayan sitelerin kullanması yasaktır
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.