Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de Gold Emlak mağdurları adliye önünde eylem yaptı

GÜNCEL 18.07.2024 - 11:29, Güncelleme: 18.07.2024 - 11:29
 

Nevşehir'de Gold Emlak mağdurları adliye önünde eylem yaptı

Nevşehir’de ev almak vaadiyle Gold Emlak tarafından dolandırılan vatandaşlar, Nevşehir Adliyesi önünde toplanarak seslerini duyurmaya çalıştı.
  Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların bir inşaat firması tarafından satın altıkları evlerin teslim edilmemesi nedeniyle dolandırıldıkları gerekçesi ile Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde çalışma başlattı. Nevşehir'de emlakçılık yapan A.K.İ.'nin kentin farklı yerlerinde bulunan evleri yaklaşık 57 kişiye satarak 90 milyon TL’nin üzerinde haksız kazanç elde ettiğini belirlendi. Emlak firmasının sahibi A.K.İ'yi yakalamak için çalışma başlatan polis, şüphelinin şirket ortağı annesi Y.İ. ile Muğla’nın Fethiye ilçesinde yakalayarak gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Emlakçı A.K.İ çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, annesi Y.İ. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Kendilerine ultra lüks daire vaadi verilerek oturdukları evin tapusunu devreden mağdurlardan İbrahim Altundal yaptığı açıklamada “Bizim Sulusaray kasabasında müstakil bir evimiz vardı. Bu ev karşılığında Esentepe mahallesinden ultra lüks daire vaat ettiler. Biz de araştırdık. İnşaat devam ediyordu. Dairenin noter satışını verince, bizde evimizin tapusunu verdik. Evimizi yıktılar. Bize verecekleri evin inşaatı durunca bizde araştırmaya başladık. Daha sonra dolandırıldığımızı anladık. Şu an resmiyette 56-57 kişi var. Ama bu rakamın 90’a yakın olduğunu düşünüyoruz. Daha şikayette bulunmayan ve yurt dışında olan mağdurlar var” dedi. Avukat Abdulkadir Ünal’da yaptığı açıklamada “Nevşehir’de emlak dolandırıcılığı vakası ile karşı karşıyayız. Dosya kapsamında şu ana kadar 10 kişinin ifadesi alınmıştır. Tespit edilen 50 ye yakın mağdur var. Mağdur sayısı her geçen gün artmakta. Ne kadar mağdur olduğunu net olarak kimse bilmiyor.  Çünkü çok kapsamlı bir dolandırıcılık olayı ile karşı karşıyayız. Bu işin sonu farklı şehirlere de gidebilir. Bu konuda Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı gerekli soruşturmayı yürütmektedir. Türk adaletine olan inancımız tamdır. Mağdur vatandaşların hakkını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.    
Nevşehir’de ev almak vaadiyle Gold Emlak tarafından dolandırılan vatandaşlar, Nevşehir Adliyesi önünde toplanarak seslerini duyurmaya çalıştı.

 

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların bir inşaat firması tarafından satın altıkları evlerin teslim edilmemesi nedeniyle dolandırıldıkları gerekçesi ile Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde çalışma başlattı. Nevşehir'de emlakçılık yapan A.K.İ.'nin kentin farklı yerlerinde bulunan evleri yaklaşık 57 kişiye satarak 90 milyon TL’nin üzerinde haksız kazanç elde ettiğini belirlendi. Emlak firmasının sahibi A.K.İ'yi yakalamak için çalışma başlatan polis, şüphelinin şirket ortağı annesi Y.İ. ile Muğla’nın Fethiye ilçesinde yakalayarak gözaltına aldı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Emlakçı A.K.İ çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, annesi Y.İ. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kendilerine ultra lüks daire vaadi verilerek oturdukları evin tapusunu devreden mağdurlardan İbrahim Altundal yaptığı açıklamada “Bizim Sulusaray kasabasında müstakil bir evimiz vardı. Bu ev karşılığında Esentepe mahallesinden ultra lüks daire vaat ettiler. Biz de araştırdık. İnşaat devam ediyordu. Dairenin noter satışını verince, bizde evimizin tapusunu verdik. Evimizi yıktılar. Bize verecekleri evin inşaatı durunca bizde araştırmaya başladık. Daha sonra dolandırıldığımızı anladık. Şu an resmiyette 56-57 kişi var. Ama bu rakamın 90’a yakın olduğunu düşünüyoruz. Daha şikayette bulunmayan ve yurt dışında olan mağdurlar var” dedi.

Avukat Abdulkadir Ünal’da yaptığı açıklamada “Nevşehir’de emlak dolandırıcılığı vakası ile karşı karşıyayız. Dosya kapsamında şu ana kadar 10 kişinin ifadesi alınmıştır. Tespit edilen 50 ye yakın mağdur var. Mağdur sayısı her geçen gün artmakta. Ne kadar mağdur olduğunu net olarak kimse bilmiyor.  Çünkü çok kapsamlı bir dolandırıcılık olayı ile karşı karşıyayız. Bu işin sonu farklı şehirlere de gidebilir. Bu konuda Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı gerekli soruşturmayı yürütmektedir. Türk adaletine olan inancımız tamdır. Mağdur vatandaşların hakkını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.