KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ

Ürgüp Devlet Hastanesi'nde Mide Fıtık onarımı-reflü ameliyatı yapıldı

SAĞLIK 28.10.2022 - 12:18, Güncelleme: 28.10.2022 - 12:18
 

Ürgüp Devlet Hastanesi'nde Mide Fıtık onarımı-reflü ameliyatı yapıldı

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Ürgüp Devlet Hastanesi'nde Laparoskopik Nissen tekniği ile mide fıtık onarımı-reflü ameliyatı gerçekleştirildi.
Ürgüp Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniğine Mide yanması, şişkinlik, yutma güçlüğü, göğüs ağrısı gibi şikayeti ilgili ile müracaat eden hastaya yapılan radyolojik tetkiklerden sonra mide onarımı ameliyatı kararı alındı. Ürgüp Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kayhan Özdemir yapılan operasyon hakkında şu bilgileri verdi; “Reflü hastalığı, günümüzde erişkin yaş grubunda %15-20 oranında görülmektedir. Yemek borusunun alt ucunda yer alan ve mide içeriğinin yemek borusuna geçişini engelleyen kapak mekanizmasının işlevini kaybetmesiyle oluşmaktadır. Bu mekanizmanın bozulmasıyla beraber asitli ve/veya safralı mide içeriğinin yemek borusuna sık ve uzun süreli teması sonucu hastalarda yanma, sık geğirme, şişkinlik, yutma güçlüğü, göğüs ağrısı gibi şikayetler görülebilmektedir. Hastalığın ileri aşamalarında ise hastalar ses kısıklığı, nefes darlığı, çarpıntı semptomlarıyla beraber kronik farenjit, sinüzit, alerjik astım belirtileriyle sağlık kuruluşlarına başvurabilmektedirler. Hastamızda da daha önce ilaç tedavisine yanıt alamadığımız için bu yöntemi uyguladık. Rahat bir ameliyat sonrası dönem geçirmesi ve şikayetlerinin tamamen geçmesi bizleri mutlu etti” dedi.
Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Ürgüp Devlet Hastanesi'nde Laparoskopik Nissen tekniği ile mide fıtık onarımı-reflü ameliyatı gerçekleştirildi.

Ürgüp Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniğine Mide yanması, şişkinlik, yutma güçlüğü, göğüs ağrısı gibi şikayeti ilgili ile müracaat eden hastaya yapılan radyolojik tetkiklerden sonra mide onarımı ameliyatı kararı alındı.

Ürgüp Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kayhan Özdemir yapılan operasyon hakkında şu bilgileri verdi; “Reflü hastalığı, günümüzde erişkin yaş grubunda %15-20 oranında görülmektedir. Yemek borusunun alt ucunda yer alan ve mide içeriğinin yemek borusuna geçişini engelleyen kapak mekanizmasının işlevini kaybetmesiyle oluşmaktadır. Bu mekanizmanın bozulmasıyla beraber asitli ve/veya safralı mide içeriğinin yemek borusuna sık ve uzun süreli teması sonucu hastalarda yanma, sık geğirme, şişkinlik, yutma güçlüğü, göğüs ağrısı gibi şikayetler görülebilmektedir. Hastalığın ileri aşamalarında ise hastalar ses kısıklığı, nefes darlığı, çarpıntı semptomlarıyla beraber kronik farenjit, sinüzit, alerjik astım belirtileriyle sağlık kuruluşlarına başvurabilmektedirler. Hastamızda da daha önce ilaç tedavisine yanıt alamadığımız için bu yöntemi uyguladık. Rahat bir ameliyat sonrası dönem geçirmesi ve şikayetlerinin tamamen geçmesi bizleri mutlu etti” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.