Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS
Coşkun Sağlamdin
Köşe Yazarı
Coşkun Sağlamdin
 

Nevşehir'de otopark sorunu nasıl mı çözülür?

Nevşehir’de özellikle yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan trafik yoğunluğu beraberinde otopark sorununu da gündeme yeniden getirdi. Nevşehir gibi turizm özelliklerine sahip olan bölgelerde ise özellikle otopark sorunu yaz aylarında artan trafik sorunu ile kısmen de olsa giderildiğini kaçınız araştırdınız? Mesela özellikle yaz aylarında turizm bölge merkezlerinde artan trafik sorununa ilgili olan illerin Milli Eğitim Müdürlüğü, okulları ve dolayısıyla Valilikler tarafından çözülmüş. Nasıl diye merak ediyorsanız lütfen Muğla, Antalya, Bodrum gibi turizm bölgelerini araştırın. Burada bulunan okullar bahçelerini yaz aylarında Okul Aile Birliği öncülüğünde otopark işletmesi gibi kullanmaya başlayarak hem okullarına bir gelir kapısı yapılmış hem de okulların acil ihtiyaçları otopark ücretlerinde kazanılan paralar ile yapılmaya başlanmış. İşte bu uygulama Nevşehir’de de yapılabilir. Nevşehir il merkezinde özellikle trafik yoğunluğu ile birlikte otopark sorunu her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu kapsamda yine çarşı merkezinde bulunan Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kapadokya Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Cumhuriyet İlkokulu bahçeleri otopark olarak kullanılarak hem otopark sorunu bir nebze olsun çözüme kavuşur hem de okulların ihtiyaçları da bu otopark olarak elde edilen gelirlerden çözüme kavuşturulabilir. İşte tüm bu sorunun çözümünü sadece Nevşehir Belediyesi’nden beklemek yerine Nevşehir Valiliği tarafından bu duruma el atılmasının ardından ilimizde kısmen de olsa otopark sorunu çözülmüş olur hem de okullara ek bir gelir elde edilmiş olabilir. Peki sizce bu çözüm kısmen de olsa Nevşehir’de otopark sorununu çözmez mi?
Ekleme Tarihi: 17 Temmuz 2024 - Çarşamba

Nevşehir'de otopark sorunu nasıl mı çözülür?

Nevşehir’de özellikle yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan trafik yoğunluğu beraberinde otopark sorununu da gündeme yeniden getirdi. Nevşehir gibi turizm özelliklerine sahip olan bölgelerde ise özellikle otopark sorunu yaz aylarında artan trafik sorunu ile kısmen de olsa giderildiğini kaçınız araştırdınız?

Mesela özellikle yaz aylarında turizm bölge merkezlerinde artan trafik sorununa ilgili olan illerin Milli Eğitim Müdürlüğü, okulları ve dolayısıyla Valilikler tarafından çözülmüş. Nasıl diye merak ediyorsanız lütfen Muğla, Antalya, Bodrum gibi turizm bölgelerini araştırın. Burada bulunan okullar bahçelerini yaz aylarında Okul Aile Birliği öncülüğünde otopark işletmesi gibi kullanmaya başlayarak hem okullarına bir gelir kapısı yapılmış hem de okulların acil ihtiyaçları otopark ücretlerinde kazanılan paralar ile yapılmaya başlanmış.

İşte bu uygulama Nevşehir’de de yapılabilir. Nevşehir il merkezinde özellikle trafik yoğunluğu ile birlikte otopark sorunu her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu kapsamda yine çarşı merkezinde bulunan Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kapadokya Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Cumhuriyet İlkokulu bahçeleri otopark olarak kullanılarak hem otopark sorunu bir nebze olsun çözüme kavuşur hem de okulların ihtiyaçları da bu otopark olarak elde edilen gelirlerden çözüme kavuşturulabilir.

İşte tüm bu sorunun çözümünü sadece Nevşehir Belediyesi’nden beklemek yerine Nevşehir Valiliği tarafından bu duruma el atılmasının ardından ilimizde kısmen de olsa otopark sorunu çözülmüş olur hem de okullara ek bir gelir elde edilmiş olabilir.

Peki sizce bu çözüm kısmen de olsa Nevşehir’de otopark sorununu çözmez mi?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Turgay
(17.07.2024 20:37 - #203)
Kısmen çözülür bir yerden başlamak lazım sizinde kaleminize sağlık Coşkun bey
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.