Beslenme Düzenin İçin 10 Öneri
Diyet başlarken kendinde o gücü bulabilmen için işte sana 10 öneri!
1) Kendini gözlemle!
Aynada sadece fiziksel görünüşüne değil ne htiğini, iç dünyanın sana yansımasını, şimdiye kadar sana yapılmış olan olumlu olumsuz tüm eleştirileri gör, kabul et ve kendini sev. Her gün kendini daha çok izle, daha çok tanı ve daha çok sev. Emin ol süreç içerisinde sana çok iyi htirecek!
2) Sen neyi nasıl istersen öyle olacak unutma!
O çok sevdiğin çikolatayı, fıstık ezmesini, kurabiyeyi hayatından çıkarmak zorunda değilsin!
3) Bu yolda kendinle gurur duyacağın, mutlu olacağın hedefler belirle. İlk hedefin yolun sonu değil yolun başında bir durak olsun.
Ulaşılabilir birçok hedef belirlemen ve bunları başarman yol boyunca seni güçlü tutar. Seni hayal kırıklığına uğratmaz aksine sen istediğin her şeyi başarabilirsin sadece bunu yol kenarlarında kutlaman gerekiyor.
4) Sık sık tartılma!
Gün içindeki stres seviyen, su tüketimin, egzersiz durumun, diyetinin içeriği, hormonlarındaki değişimler ve uyku düzenin tartıdaki sonuçları etkileyebilir. Her gün tartıldığında ise bu değişimleri yok saymış ve sadece rakamlara odaklanmış olursun.
5) Her şey istediğin gibi gitmeyebilir. Korkma!
Çocuğunun hastalanmasını, plansız iş seyahatini, habersiz misafiri sen kontrol edemezsin. Hayatının bazı dönemlerinde stres düzeyinin artması, su tüketiminin azalması, beslenme düzeninin değişmesi gayet normal. İyi ya da kötü bütün duygularını doya doya yaşa.
6) Kilo verme nedenini belirle?
Kilo vermek istemenin birden çok sebebi olabilir. Bu nedenleri yazdığın bir defterin olsun. Gerektiğinde kendine dönebilmen, sürecin içinde başlangıçtaki hislerini fark edebilmen, süreç sonunda da kendine aferin diyebilmen çok kıymetli.
7) Önemli olan iraden ve isteğin.
Her şeyden önce güçlü ve güçsüz yanlarınla kendini kabul et. Kendin için en iyisini sen zaten biliyorsun o niyet senin içindeki gücü ortaya çıkaracak. Merak etme!
8) Arkadaşının beslenme listesiyle kendi beslenme listeni kıyaslama.
“Ben özelim!” bu cümleyi kendine sık sık tekrarla. Çünkü senin ihtiyaçların, yaşamın, endişelerin, mutlulukların, rutinin, sağlığın, bedenin, metabolizman komşununkiyle aynı değil. Senin sürecin sana özel. Sen kendi yollarını çizerek o sona varacaksın.
9) Yanlış bilgilerin seni etkilemesine izin verme.
Sosyal medyada sadece seninle paylaşılanları görüyorsun, o ekranların ardında bireylerin nasıl bir hayata sahip olduklarını bilemezsin. Kendine ekranların ardından hedef koyma. Koyduğun hedefler de sana ve bedenine özel olsun.
10) İsteklerini ve ihtiyaçlarını belirle.
Beslenme listenin senden bağımsız değil aksine evde, işte, tatilde, okulda, sen nerde olursan ol sana uyum sağlaması gerektiğini bil!
Kendinle gurur duyacağın, istediğini başaracağın ve başarıya ulaşacağın bir dönem seninle olsun.