Kapadokya Üniversitesi
NEMS
Uzm. Diyetisyen Canan Çalık Gündüz
Köşe Yazarı
Uzm. Diyetisyen Canan Çalık Gündüz
 

Ramazan ayı beslenme listesi

  On bir ayın sultanı Ramazan ayı, bir kez daha konuğumuz oldu. Sağlıklı, huzurlu, mutlu ve sevdiklerimiz ile güzel günler geçirmek istiyorsak beslenme şeklimiz ve tercih ettiğimiz besinlere dikkat etmeliyiz.   Bir önceki köşe yazımda “Ramazan Ayında Nasıl Beslenmeliyiz?” konu başlıklı yazımı sizlerle paylaştık. Hatırlamak için tekrar okumanızda fayda var. Bu hafta da devamı olan bir yazı olsun istedim ve ramazan ayının ilk günlerinde sizlere Ramazan Diyet Menüsü paylaşmak istedim.   Ramazan ayında metabolizmamız yavaşlar ve kilo almamız kolaylaşır. Ancak bunun önüne geçebiliriz. Sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenip, biraz da hareketimizi düzenlemek bu problem de çözülmüş olur. Tam da bunun için işte bir örnek   RAMAZAN BESLENME MENÜMÜZ SAHUR:  Süt, kefir ayran veya yoğurt  Peynir  Haşlanmış yumurta  Bol yeşillik Ceviz, fındık veya badem  Tam buğday veya çavdar ekmeği Bolca su İFTAR:  Su ve 1-2 adet hurma  İftariyelik (1 dilim peynir, 1-2 parça ceviz,zeytin vb.)  Yeşillik, salata  1 kase çorba  Tam buğday veya çavdar ekmeği (o anda bir dilim sıcak olmayan pide ) 10-15 DAKİKA SONRA:  Uygun yöntemle pişmiş ana yemek  Cacık, ayran veya yoğurt  Bol salata Tam buğday veya çavdar ekmeği veya bulgur pilavı vb. 2 SAAT SONRA:  Meyve veya meyve tatlısı veya sütlü tatlı veya dondurma veya hoşaf, bitki çayı (Ihlamur, Ada Çayı, Melisa Çayı vb.), komposto   Not: Ölçüler kişilere, kilolarına, cinsiyetlerine vb. koşullarına göre değişmekte olduğundan ölçü kullanmamaya özen gösterdim. Sizler de lütfen ölçü kontrollerinize dikkat edin ve suyu kesinlikle ihmal etmeyin.   Herkese sağlıklı, huzurlu, mutlu, hayırlı Ramazan Ayı diliyorum…  
Ekleme Tarihi: 04 Nisan 2022 - Pazartesi

Ramazan ayı beslenme listesi

 

On bir ayın sultanı Ramazan ayı, bir kez daha konuğumuz oldu. Sağlıklı, huzurlu, mutlu ve sevdiklerimiz ile güzel günler geçirmek istiyorsak beslenme şeklimiz ve tercih ettiğimiz besinlere dikkat etmeliyiz.

 

Bir önceki köşe yazımda “Ramazan Ayında Nasıl Beslenmeliyiz?” konu başlıklı yazımı sizlerle paylaştık. Hatırlamak için tekrar okumanızda fayda var. Bu hafta da devamı olan bir yazı olsun istedim ve ramazan ayının ilk günlerinde sizlere Ramazan Diyet Menüsü paylaşmak istedim.

 

Ramazan ayında metabolizmamız yavaşlar ve kilo almamız kolaylaşır. Ancak bunun önüne geçebiliriz. Sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenip, biraz da hareketimizi düzenlemek bu problem de çözülmüş olur. Tam da bunun için işte bir örnek

 

RAMAZAN BESLENME MENÜMÜZ

SAHUR:  Süt, kefir ayran veya yoğurt 

Peynir 

Haşlanmış yumurta 

Bol yeşillik

Ceviz,

fındık veya badem 

Tam buğday veya çavdar ekmeği

Bolca su

İFTAR: 

Su ve 1-2 adet hurma 

İftariyelik (1 dilim peynir, 1-2 parça ceviz,zeytin vb.) 

Yeşillik, salata 

1 kase çorba 

Tam buğday veya çavdar ekmeği (o anda bir dilim sıcak olmayan pide )

10-15 DAKİKA SONRA:

 Uygun yöntemle pişmiş ana yemek 

Cacık, ayran veya yoğurt 

Bol salata

Tam buğday veya çavdar ekmeği veya bulgur pilavı vb.

2 SAAT SONRA

Meyve veya meyve tatlısı veya sütlü tatlı veya dondurma veya hoşaf,

bitki çayı (Ihlamur, Ada Çayı, Melisa Çayı vb.),

komposto

 

Not: Ölçüler kişilere, kilolarına, cinsiyetlerine vb. koşullarına göre değişmekte olduğundan ölçü kullanmamaya özen gösterdim. Sizler de lütfen ölçü kontrollerinize dikkat edin ve suyu kesinlikle ihmal etmeyin.

 

Herkese sağlıklı, huzurlu, mutlu, hayırlı Ramazan Ayı diliyorum…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.