Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Bu Haberi Okumadan Oy Kullanmayın!

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.06.2015 - 00:00, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Bu Haberi Okumadan Oy Kullanmayın!

Seçimlerde kullanılacak oyun boşa gitmemesi için dikkat edilmesi gereken en önemli hususlar... Daha önceki seçimlerde Nevşehir'de görülen oy kullanma hatalarının tekrarlanmaması için www.lalehaber.com tarafından doğru oy nasıl kullanılır başlığı açıldı.   Geçen yıl yapılan yerel seçimlerde Nevşehir'deki bazı sandıklardan çıkan oy pusulalarında "evet" mührünün yanısıra kalemle yazılmış çeşitli notlara rastlanmıştı. Kimi zaman desteğini kimi zaman tepkisini daha çok göstermek isteyen seçmenlerce yapılan bu tür uygulamalar "oy"un boşa gitmesine yani geçersiz sayılmasına neden oluyor.   Oy pusulasında parti logosunun alt kısmında yuvarlak alanın içine "vet" mührü basılır ve zarfa konularak kabinden çıkılıp sandığa atılır. Parti logosunun üstüne, birden çok partiye basılmış "evet" mühürleri veya karalamalar oyu geçersiz kılıyor.   Oy kullanırken Dikkat Edilecek Hususlar   1- Oy pusulamızı mutlaka görevlilerin verdiği mühürlü zarfa koymalıyız.   2- Sadece tek bir daireye mührümüzü basmalıyız. Birden fazla mühür basılırsa oyumuz geçersiz sayılır.   3- Oy pusulasında mühür dışında imza, karalama gibi şekillendirme yapmamalıyız.   4- Oy pusulasında herhangi bir yırtık oluşturmamalıyız.       Ayrıca nüfus cüzdanı ya da sürücü belgesi ile oy kullanacağımız adrese 08.00 - 17.00 saatleri arasında gitmeliyiz. Görevliler kontrollerini yaptıktan sonra bizlere oy pusulası, zarf ve mührü vererek kapalı kabine yönlendirecektir.   Burada dikkat etmemiz gereken önemli nokta mührü tercih dairesinin dışına taşırmamamızdır. Oy pusulasında bulunan tercih ettiğiniz parti ya da adayın isminin altında bulunan daireye “Evet” mührünü basmalıyız. Mührün daire dışına taşmamasına özen göstermeliyiz.   Kabine şahıs dışında ne sandık görevlileri ne de siyasi parti görevlileri kesinlikle girmesine müsaade etmemeliyiz.   Oyumuzu kullandıktan sonra oy pusulasını, mühürlediğimiz yer dışarı  bakacak şekilde katlayarak zarfa koyup ağzını kapatmalıyız ve sandığa atmalıyız. Oy kullanma sonunda sandık seçmen listesinde ismimizin bulunduğu yerin karşısına imzamızı atmalıyız.  

Seçimlerde kullanılacak oyun boşa gitmemesi için dikkat edilmesi gereken en önemli hususlar...

Daha önceki seçimlerde Nevşehir'de görülen oy kullanma hatalarının tekrarlanmaması için www.lalehaber.com tarafından doğru oy nasıl kullanılır başlığı açıldı.
 
Geçen yıl yapılan yerel seçimlerde Nevşehir'deki bazı sandıklardan çıkan oy pusulalarında "evet" mührünün yanısıra kalemle yazılmış çeşitli notlara rastlanmıştı. Kimi zaman desteğini kimi zaman tepkisini daha çok göstermek isteyen seçmenlerce yapılan bu tür uygulamalar "oy"un boşa gitmesine yani geçersiz sayılmasına neden oluyor.
 
Oy pusulasında parti logosunun alt kısmında yuvarlak alanın içine "vet" mührü basılır ve zarfa konularak kabinden çıkılıp sandığa atılır. Parti logosunun üstüne, birden çok partiye basılmış "evet" mühürleri veya karalamalar oyu geçersiz kılıyor.
 
Oy kullanırken Dikkat Edilecek Hususlar
 
1- Oy pusulamızı mutlaka görevlilerin verdiği mühürlü zarfa koymalıyız.
 
2- Sadece tek bir daireye mührümüzü basmalıyız. Birden fazla mühür basılırsa oyumuz geçersiz sayılır.
 
3- Oy pusulasında mühür dışında imza, karalama gibi şekillendirme yapmamalıyız.
 
4- Oy pusulasında herhangi bir yırtık oluşturmamalıyız.
 
 
 
Ayrıca nüfus cüzdanı ya da sürücü belgesi ile oy kullanacağımız adrese 08.00 - 17.00 saatleri arasında gitmeliyiz. Görevliler kontrollerini yaptıktan sonra bizlere oy pusulası, zarf ve mührü vererek kapalı kabine yönlendirecektir.
 
Burada dikkat etmemiz gereken önemli nokta mührü tercih dairesinin dışına taşırmamamızdır. Oy pusulasında bulunan tercih ettiğiniz parti ya da adayın isminin altında bulunan daireye “Evet” mührünü basmalıyız. Mührün daire dışına taşmamasına özen göstermeliyiz.
 
Kabine şahıs dışında ne sandık görevlileri ne de siyasi parti görevlileri kesinlikle girmesine müsaade etmemeliyiz.
 
Oyumuzu kullandıktan sonra oy pusulasını, mühürlediğimiz yer dışarı  bakacak şekilde katlayarak zarfa koyup ağzını kapatmalıyız ve sandığa atmalıyız. Oy kullanma sonunda sandık seçmen listesinde ismimizin bulunduğu yerin karşısına imzamızı atmalıyız.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.