Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de Kadınlar Üretiyor Aileleri Kazanıyor

NEVŞEHİR 06.10.2016 - 15:01, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de Kadınlar Üretiyor Aileleri Kazanıyor

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Uçhisar Kasabasında bulunan Kadıneli restaurantta çalışan kadınlar kendi ürettikleri gıdaları satışa sunarak aile bütçesine katkı sağlıyorlar.
Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Uçhisar Kasabasında bulunan Kadıneli restaurantta çalışan kadınlar kendi ürettikleri gıdaları satışa sunarak aile bütçesine katkı sağlıyorlar.     Uçhisar Belediyesi tarafından kasabalı kadınların aile bütçelerine ekonomik katkı sağlaması amacıyla hizmet veren Kadıneli restaurantta kadınları kendi ürettikleri gıdaları satışa sunarak ev ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Kadıneli restaurantta çalışan kasabalı kadınlar kış hazırlıkları çerçevesinde kabak çekirdeği, kabak tatlısı, pekmez, mantı üretimi yaparak satışa sunuyorlar.     Kadıneli restaurantta çalışan Gülden Köfteci isimli kadın, “ Kadıneli restaurantta çalışıyoruz. Burada kış hazırlıklarımızı yapıyoruz. Şuanda da kendi üretmiş olduğumuz kabakların çekirdeklerini ayıklıyoruz ve kış aylarında gelen misafirlerimize tamamen doğal olan ürünlerimizi sunuyoruz” dedi.           Emine Ceylan isimli çalışan ise “ Bizim burada yetiştirdiğimiz ürünleri kış ayına en doğal haliyle hazırlıyoruz. Şimdi ise kabaklardan bulunan çekirdekleri ayıklıyoruz. Dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerimize sunuyoruz. Bugüne olan ilgi çok güzel. Herkes bizim yapmış olduğumuz ürünleri çok beğeniyor hatta bir gelen bir daha yine geliyor” diye konuştu.     Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan’da yapmış olduğu açıklamada kasabalı kadınlarımız burada hem üretim yapıyorlar hem de aile bütçesine katkıda bulunuyorlar dedi. Karaaslan, “Şimdi sizlerinde bilgi dahilinde bir yılı aşkın süredir bu işletmeyi faal bir şekilde işletiyoruz. Burada şunu belirtmeliyim ki biz Uçhisar Belediyesi olarak bu hem iki binanın altlığı Doğuş grubu desteği ile oluşturup bu kadınlarımıza hizmet vermesi için tahsis etmiş olduğumuz yerimizde Uçhisar gibi Kapadokya bölgesinde bulunan bir zeminde ancak Uçhisarlı kadınlarımız layıktır buraya diye düşündük ve programa başladık. Şimdi buradan baktığınız zaman kadınlarımız üretimlerini yapıyorlar. Satışlarımızı yapıyoruz. Şuanda bütçe dengemize baktığımız zamanda dengeli bir bütçe ile gidiyoruz. Hatta biz şimdi bunları çeşitlendirmeye başladık. Doğal ürünler olarak ürettiğimiz üzümlerin köftürünü, pekmezini yaparak pazarlamayı yine tarlalarımızda ürettiğimiz kabaklardan kabak çekirdeği ve çeşitli ürünler elde ederek pazarlamanın yollarını araştırdık. Burada şunu ifade etmek isterim ki bu imkanlar Uçhisarlı kadınlarımıza tahsis edilmiştir. Ve Uçhisarlı kadınlarımızın ekonomik olarak aile bütçesine katkı sağlamaları hedeflenmiştir. Dolayısıtyla burada üretime katılan her kadımızın katıldığı oranda ücretlerini de alarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar” şeklinde konuştu.
Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Uçhisar Kasabasında bulunan Kadıneli restaurantta çalışan kadınlar kendi ürettikleri gıdaları satışa sunarak aile bütçesine katkı sağlıyorlar.

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Uçhisar Kasabasında bulunan Kadıneli restaurantta çalışan kadınlar kendi ürettikleri gıdaları satışa sunarak aile bütçesine katkı sağlıyorlar.

 

 

Uçhisar Belediyesi tarafından kasabalı kadınların aile bütçelerine ekonomik katkı sağlaması amacıyla hizmet veren Kadıneli restaurantta kadınları kendi ürettikleri gıdaları satışa sunarak ev ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Kadıneli restaurantta çalışan kasabalı kadınlar kış hazırlıkları çerçevesinde kabak çekirdeği, kabak tatlısı, pekmez, mantı üretimi yaparak satışa sunuyorlar.

 

 

Kadıneli restaurantta çalışan Gülden Köfteci isimli kadın, “ Kadıneli restaurantta çalışıyoruz. Burada kış hazırlıklarımızı yapıyoruz. Şuanda da kendi üretmiş olduğumuz kabakların çekirdeklerini ayıklıyoruz ve kış aylarında gelen misafirlerimize tamamen doğal olan ürünlerimizi sunuyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

Emine Ceylan isimli çalışan ise “ Bizim burada yetiştirdiğimiz ürünleri kış ayına en doğal haliyle hazırlıyoruz. Şimdi ise kabaklardan bulunan çekirdekleri ayıklıyoruz. Dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerimize sunuyoruz. Bugüne olan ilgi çok güzel. Herkes bizim yapmış olduğumuz ürünleri çok beğeniyor hatta bir gelen bir daha yine geliyor” diye konuştu.

 

 

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan’da yapmış olduğu açıklamada kasabalı kadınlarımız burada hem üretim yapıyorlar hem de aile bütçesine katkıda bulunuyorlar dedi. Karaaslan, “Şimdi sizlerinde bilgi dahilinde bir yılı aşkın süredir bu işletmeyi faal bir şekilde işletiyoruz. Burada şunu belirtmeliyim ki biz Uçhisar Belediyesi olarak bu hem iki binanın altlığı Doğuş grubu desteği ile oluşturup bu kadınlarımıza hizmet vermesi için tahsis etmiş olduğumuz yerimizde Uçhisar gibi Kapadokya bölgesinde bulunan bir zeminde ancak Uçhisarlı kadınlarımız layıktır buraya diye düşündük ve programa başladık. Şimdi buradan baktığınız zaman kadınlarımız üretimlerini yapıyorlar. Satışlarımızı yapıyoruz. Şuanda bütçe dengemize baktığımız zamanda dengeli bir bütçe ile gidiyoruz. Hatta biz şimdi bunları çeşitlendirmeye başladık. Doğal ürünler olarak ürettiğimiz üzümlerin köftürünü, pekmezini yaparak pazarlamayı yine tarlalarımızda ürettiğimiz kabaklardan kabak çekirdeği ve çeşitli ürünler elde ederek pazarlamanın yollarını araştırdık. Burada şunu ifade etmek isterim ki bu imkanlar Uçhisarlı kadınlarımıza tahsis edilmiştir. Ve Uçhisarlı kadınlarımızın ekonomik olarak aile bütçesine katkı sağlamaları hedeflenmiştir. Dolayısıtyla burada üretime katılan her kadımızın katıldığı oranda ücretlerini de alarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.